FABRIEK FANTASTIEK maakt kleinschalige theatervoorstellingen op locatie, waarbij verhalen en verbeelding centraal staan.

FABRIEK FANTASTIEK werkt vanuit de wijk Hillegersberg-Schiebroek in Rotterdam en maakt theater op locatie. Dat doen wij graag samen met buurtbewoners, leerlingen op scholen, en met amateurspelers van alle leeftijden (met en zonder ervaring). We werken ook veelal samen met lokale ondernemingen, culturele organisaties en andere kunstenaars in de wijk. In het culturele seizoen 2021-2022 ontwikkelen wij vier theatrale belevenissen op verschillende locaties in de wijk Schiebroek.

Ik woon al jaren in de wijk, maar wist niet dat dit pleintje zo vlakbij mijn huis is!

FABRIEK FANTASTIEK maakt voorstellingen met mensen op de plek waar ze wonen, werken of met elkaar samen komen. Logisch dus dat we daar dan ook de voorstelling maken en uiteindelijk ook voor publiek spelen. Vaak wordt dat een ‘loop-voorstelling’ langs verschillende kleine locaties. In een wijk, een park, een buurthuis of een aantal huizen in een straat. Waarbij aandacht voor het kleine, en humor een belangrijke rol speelt!

In de voorstellingen zijn we op zoek naar de verbeelding, dat klein beetje magie in het leven van alle dag. We werken dáár waar verhalen verteld willen worden. Verhalen van mensen, dieren en dingen. Dit uit zich bijvoorbeeld in een theaterwandeling, een locatievoorstelling, een ervarings-route in een gebouw, etc.
De duur en omvang van de samenwerking kan verschillen:

SMALL: In een kort tijdsbestek werken we toe naar een presentatie op locatie.

MEDIUM: In een aantal bijeenkomsten onderzoeken we samen met de spelersgroep de thematiek van de voorstelling en werken we naar een theaterpresentatie op locatie.

LARGE: In een langdurend repetitietraject werken we samen met de spelersgroep en lokale partners aan een grotere locatie-voorstelling voor breed publiek.