Lente Uitje

Lente Uitje is een theatraal verhalenbuffet dat FABRIEK FANTASTIEK in samenwerking met Theater De Buurvrouw in Schiebroek maakt.

Warme verhalen over liefde en dromen, troostende verhalen over vriendschap en gemis, heerlijke verhalen over culinaire familietradities. Verhalen over samen herinneren en over de hunkering naar een feestelijk toetje. LENTE UITJE is een smaakvol avondje uit waarbij de combinatie theater en lekker eten samen gaan.

Lente Uitje wordt gespeeld door Rotterdammers met en zonder theaterervaring. Voor de verhalen is FABRIEK FANTASTIEK de wijk ingegaan om een aantal bijzondere mensen te ontmoeten, wiens verhalen een plek in de voorstelling hebben gekregen.

Het diner wordt bereid door de vrijwilligers en medewerkers van Theater De Buurvrouw en is samengesteld naar recept van verschillende mensen uit de wijk Schiebroek. De ingrediƫnten worden lokaal ingekocht.

Lente Uitje: smaak van Schiebroek

Ter inspiratie voor de voorsteling bezochten wij de markt in Schiebroek. Daar vroegen we de mensen welke smaak hun dierbaar is. Het leverde mooie verhalen op die wij tijdens de voorstelling hebben verwerkt. Bedankt alle smaakvolle enthousiaste marktbezoekers uit Schiebroek!