Bij de buren gluren

Onder de naam ‘Bij de buren Gluren’ maakte Fabriek Fantastiek in het verleden een drietal locatievoorstellingen in de Rotterdamse wijken Blijdorp en het oude noorden. 

Het begon met de behoefte om in onze eigen woonomgeving theater te maken. De eerste twee voorstellingen (2011 en 2012) waren wandelroutes langs verschillende locaties in de Rotterdamse wijk Blijdorp. Rondom het park van de Noorderhavenkade wandelde het publiek in kleine groepjes langs tuinen, keukens, bovenetages, dakterrassen en kelderboxen. Om vervolgens actief betrokken te worden in het verhaal van de spelers die zomaar je buurman of buurvrouw konden zijn. Tijdens een scène in de lokale snackbar riep dat zelfs echt even verwarring op, toen een postbode in rol de weg vroeg en door een klant in de snackbar de weg werd gewezen. Het duurde even voordat deze meneer door had onderdeel te zijn van een theatervoorstelling…. 

Na twee edities in de wijk Blijdorp volgde een editie in het oude noorden. In het hele pand van wijkcentrum Het Klooster dwaalde het publiek langs binnentuin, erkertje, achterkamertje en dakterras. Om zich te laten verrassen door bijzondere figuren die allen op hun eigen manier op zoek waren naar contact. Het publiek werd ook hier onderdeel van de scènes en is in deze voorstellingen de kenmerkende stijl van Fabriek Fantastiek geoogst: theaterbelevenissen die een appèl doen op de verbeeldingskracht van spelers en publiek.

Bij de Buren Gluren in het klooster

Bij de Buren Gluren wordt in 2014 gemaakt in Het Klooster in de Rotterdamse wijk het oude noorden.

Cineac Noord kwam kijken en maakte er deze compilatie van. Leuke herinnering!